20 Ağustos 2012 Pazartesi

Farkli Bir Misir Ekmegi


Karadenizli olmamdan dolayi, misir ekmegini cok severim. Aslinda karadeniz yemeklerinin cogunu cok severim. Zamanla yöresel yemekler de ekleyecegim siteye. Süprizleri bekleyin diyorum :)

Yurt disinda misir unu bulmak herzaman mümkün olmuyor, o nedenle polenta diye misir unundan biraz daha iri taneli bir un kullaniyorum. Cok basit kendi kendime uyarladigim bir tarif bu. Corbalarin yaninda servis yapabilirsiniz gercekten cok lezzetli.

Malzemeler:

1 su bardagi misir unu
1/2 su bardagindan biraz fazla süt
Rende kasar
Cesitli otlar, maydanoz,dere otu, frenk sogani vb.
Tuz, pul biber

Yapilisi:

Tüm malzemeyi karistirip,bulamac halinde bir karisim elde edin. Daha sonra icine baharatlari, ince kiydiginiz yesillikleri ve rende kasari ekleyin. Yaglanmis tavada alti üstü kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Su Muhallebisi


Uzun süredir siteyi güncelleyemedim, herkesten özür diliyorum :( Yogunluk,baska islere dalma, ee birazda üsengeclik eklenince güncelleme biraz uzadi. Aslinda elimde bircok tarif var. Ancak acikcasi diger bir sorunum, tarifleri nasil eklemem gerektigi... Hem ölcü kullanmamam, hemde ölcülerin az miktarda olmasi, tarif eklememi biraz geciktiriyor.

Neyse gelelim bugünki tarifime. Su muhallebisi! Nedendir bilinmez ben bu muhallebiyi cok ama cok severim. Uzun zamandir su muhallebisini yapmayi düsünüyordum, ancak daha yeni kismet oldu :) Bana kalirsa bayram icin de cok cok güzel bir alternatif olabilir bu muhallebi, hem hafif, hem de cok hos görünen bu tatliyi misafirlerinize ikram edebilirsiniz. Herkese simdiden mutlu, huzurlu ve sevdikleriyle güzel vakit gecirebildigi hayirli bayramlar diliyorum.

Malzemeler:

2 su bardagi su
2 su bardagi süt
1 su bardagi pudra sekeri
1 su bardagindan bir parmak az nisasta

Sosu:

Frambuaz ve seker

Yapilisi:

Tüm malzemeyi karistirip, nisastayi ve sekeri eritin. Karisimi ocaga alin, ve orta ateste kabarciklar cikana kadar karistirarak pisirin. Borcami yada kaseleri su ile islayip, karisimi dökün. Once oda sicakliginda sogumasini bekleyin. Daha sonra buzdolabinda bekletin.

Sosu icin, ben donmus frambuaz kullandim. Frambuaz ve dilediginiz miktarda sekeri bir tavada pisirip,soguduktan sonra üzerine döküp servis yapin.

Afiyet olsun.

Ufak Notlar:

Bu muhallebi cok sekerli bir tatli olmuyor, ancak damak zevkinize göre seker miktarini arttirabilirsiniz. Ya da sos yerine üzerine pudra sekeri serpip de servis yapabilirsiniz. Ayrica su muhallebisine gül suyu cok yakisiyor. Ancak gül suyum olmadigi icin kullanamadim. Gül suyu sevenlerin, pisdikten sonra, muhallebiye zevke göre bir miktar eklemesini tavsiye ederim.