20 Ağustos 2012 Pazartesi

Farkli Bir Misir Ekmegi


Karadenizli olmamdan dolayi, misir ekmegini cok severim. Aslinda karadeniz yemeklerinin cogunu cok severim. Zamanla yöresel yemekler de ekleyecegim siteye. Süprizleri bekleyin diyorum :)

Yurt disinda misir unu bulmak herzaman mümkün olmuyor, o nedenle polenta diye misir unundan biraz daha iri taneli bir un kullaniyorum. Cok basit kendi kendime uyarladigim bir tarif bu. Corbalarin yaninda servis yapabilirsiniz gercekten cok lezzetli.

Malzemeler:

1 su bardagi misir unu
1/2 su bardagindan biraz fazla süt
Rende kasar
Cesitli otlar, maydanoz,dere otu, frenk sogani vb.
Tuz, pul biber

Yapilisi:

Tüm malzemeyi karistirip,bulamac halinde bir karisim elde edin. Daha sonra icine baharatlari, ince kiydiginiz yesillikleri ve rende kasari ekleyin. Yaglanmis tavada alti üstü kizarana kadar pisirin.

Afiyet olsun

2 yorum:

  1. Harika görünüyor ellerine saglik arkadasim yakin zamanda bende istiyorum =)
    nuray

    YanıtlaSil
  2. yaparim canim yapmazmiyim hic :)

    YanıtlaSil