20 Ağustos 2012 Pazartesi
Farkli Bir Misir Ekmegi
Karadenizli olmamdan dolayi, misir ekmegini cok severim. Aslinda karadeniz yemeklerinin cogunu cok severim. Zamanla yöresel yemekler de ekleyecegim siteye. Süprizleri bekleyin diyorum :)
Yurt disinda misir unu bulmak herzaman mümkün olmuyor, o nedenle polenta diye misir unundan biraz daha iri taneli bir un kullaniyorum. Cok basit kendi kendime uyarladigim bir tarif bu. Corbalarin yaninda servis yapabilirsiniz gercekten cok lezzetli.
Malzemeler:
1 su bardagi misir unu
1/2 su bardagindan biraz fazla süt
Rende kasar
Cesitli otlar, maydanoz,dere otu, frenk sogani vb.
Tuz, pul biber
Yapilisi:
Tüm malzemeyi karistirip,bulamac halinde bir karisim elde edin. Daha sonra icine baharatlari, ince kiydiginiz yesillikleri ve rende kasari ekleyin. Yaglanmis tavada alti üstü kizarana kadar pisirin.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Harika görünüyor ellerine saglik arkadasim yakin zamanda bende istiyorum =)
YanıtlaSilnuray
yaparim canim yapmazmiyim hic :)
YanıtlaSil