30 Eylül 2012 Pazar

Türk Usulü Sac Tavuk Sote

 
 
Farkli lezzetleri denemeyi cok seviyorum ancak o mükemmel türk yemeklerinden vazgecmem mümkün degil :) Bu tarif de sürekli ve severek yaptigim tarifler arasinda. Hem cok lezzetli hem de oldukca hafif. Yaninda sehriyeli pirinc pilavi ve cacikla, güzel bir aksam yemegi menüsü olusturabilirsiniz.


Malzemeler:

1 adet tavuk gögsü yaklasik 450 gr
4 adet sivri biber
2 adet orta boy sogan
2 adet büyük boy domates
2 dis sarimsak
tuz,kekik ve pul biber



Yapilisi:

Tavuklari küp seklinde kesip suyunu cekene kadar,cok kizarmiycak sekilde kavurun.
 
Soganlari piyazlik sekilde, biberleri de halkalar halinde dograyip, tavuklara ekleyin.
 
Ince kiydiginiz sarimsaklari da sac tavaya ekleyip, sogan ve biberler pisene kadar kavurun.
 
Son olarak küp dogradiginiz domatesleri ve baharatlari ekleyip, domatesler yumusayana kadar pisirin.
 

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder